Basis behendigheid

 • Kosten

  € 115,- 

 • Wanneer?

  Maandag- en / of woensdagavond

 • Duur

  10 weken, 30/45 minuten per les
  (30 min. max 4 cursisten, 45 min. max 6 cursisten)

 • Waar?

  Lankerdijk 13
  7054 BW Westendorp

Behendigheid, ook wel agility genoemd, is een sport waar het plezier van hond en eigenaar voorop staat. Bij behendigheid wordt een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde zo snel mogelijk en bij voorkeur foutloos af gelegd. Prachtige samenwerking tussen mens en hond. Jij als handler mag je hond tijdens het lopen van het parcours met je stem en door gebaren aanwijzingen geven, terwijl je samen met je hond het parcours loopt.

Basis behendigheid

Basis behendigheid bestaat bij HondencentrumAchterhoek uit twee cursussen. Het eerste gedeelte van de cursus bestaat uit je hond vertrouwd te laten raken met de toestellen. Dit doen wij als instructeurs samen met jou als handler op een drukvrije en veilige manier, waarbij plezier voorop staat.

Het tweede gedeelte is met name gericht op jou als handler. Wij leren je om op een efficiënte, veilige en foutloze manier een parcours af te leggen. Er worden verschillende vaardigheden aangeleerd, waaronder hoe je het beste je hond kunt sturen en er worden diverse wissels en technieken aangeleerd.

Nadat je de complete basis behendigheidscursus hebt afgerond kun je verder in één van de recreantengroepen die wij hebben. En mocht je de smaak helemaal te pakken hebben, dan bieden wij je de mogelijkheid om deel te gaan nemen aan onderlinge of landelijke wedstrijden.