Sociale Huis Hond en G&G hondensport

 • Kosten

  € 115,-

 • Wanneer?

  Maandag- en / of woensdagavond

 • Duur

  Duur 10 weken en tijd: 30 minuten
  (Onze trainingen zijn intensief in kleine groepen van max 4 cursisten)

 • Waar?

  Lankerdijk 13
  7054 BW Westendorp

Sociale Huis Hond (SHH)

Gedrag en Gehoorzaamheid is een tak van hondensport waarbij zowel de hond als de baas geconcentreerd te werk gaan. Deze tak van sport begint eigenlijk bij elke hondenbezitter die een puppycursus volgt bij een hondenschool. Hier leer je je hond te laten zitten, af te gaan, bij je te komen etc. etc. Dit is vrijwel bij elke hondenschool de basis om mee te beginnen. Het is ook erg leuk om te zien dat je een hond verschillende oefeningen kunt aanleren. Deze zijn niet alleen leuk maar vaak ook handig in het dagelijkse leven.

We bouwen de oefeningen allemaal verder uit de SHH cursus bereidt je voor op het examen SHH.

In dit examen komen oefeningen naar voren waar je in het dagelijks leven ook mee te maken kunt krijgen: lopen aan de lijn, geluidproef, voedsel weigeren, visuele prikkel, achterlaten met afleiding, omgang hond-hond, omgang hond-mensen, komen indien geroepen en natuurlijk omgang begeleider – hond.

HondencentrumAchterhoek is lid van de FHN (Federatie Hondensport Nederland). Zij bieden een landelijk erkend examen aan in de gehoorzaamheid. Het eerste examen is SHH. Wanneer je er klaar voor bent kunnen wij het examen aanvragen.

G&G hondensport

G&G staat voor gedrag en gehoorzaamheid. Na het behalen van het SHH diploma ben je klaar om je verder te ontwikkelen in de gehoorzaamheid hondensport. We bouwen verder uit naar een hond die vele oefeningen kan uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn: het vooruit sturen naar een vak van 3 bollen, het los laten volgen in een parcours en over een hindernis springen om vervolgens een apporteerblok op te halen. Het is mogelijk om meerder landelijke examens te doen of om gehoorzaamheidswedstrijden te lopen.

Meer informatie hierover is ook te vinden op de website van de FHN (www.fhn.nl)